linkedin phone 020-6248895

Archief

Nieuwsberichten archief

Verzekerd op vakantie

06-07-2018

De laatste puntjes op de i voordat u de deur achter u dichttrekt en op vakantie gaat. Controleer nog even uw reisverzekering en met name de bedragen die u daarop verzekerd heeft. Voor bagage geldt een beperkt verzekerd bedrag en met alle elektronica van tegenwoordig is het wellicht verstandig deze bedragen te verhogen. De Groene Kaart is zeker niet in alle landen verplicht maar wel handig om bij u te hebben. Er wordt toch vaak naar gevraagd in het buitenland. En als laatste, download de Zekerheden App zodat u allle verzekeringsgegevens bij u heeft.

Wij wensen u een goede vakantie toe!

Meer informatie

Zorgverzekering transparant

02-07-2018

Zorgverzekeraars die zogenoemde collectiviteiten aanbieden, moeten voortaan duidelijk laten zien op welke polis die zijn gebaseerd en wat deze polis kost. Dat laat minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) donderdag weten. Zo moet het voor consumenten duidelijk worden of de kortingen waarmee zorgverzekeraars adverteren wel echt kortingen zijn.

Meer informatie

Oplichters actief

27-06-2018

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt signalen dat organisaties worden gebeld dat zij een boete moeten betalen omdat hun website niet voldoet aan de AVG. Deze persoon doet zich voor als iemand die namens de Autoriteit Persoongegevens (voorheen CBP) belt. Dit is niet het geval. Dit is geen actie vanuit de AP.

Meer informatie

27% geen motorrijtuig

25-06-2018

In 2,1 miljoen huishoudens (27 procent) in Nederland was in 2016 geen (lease)auto, brom- of snorfiets, scooter, motor of bestelauto aanwezig. Huishoudens in de laagste inkomensklasse hebben vaker geen motorvoertuig dan huishoudens in een hogere inkomensklasse. Dit blijkt uit een analyse van de laatste gegevens van het CBS.

Meer informatie

Vakantiestress

21-06-2018

Nationale-Nederlanden neemt een voorschot op de donderdag aanbrekende zomer met een van de eerste persberichten rondom vakantiepret en -perikelen. Bijna een op de drie Nederlanders gaat niet ontspannen op vakantie, meldt NN naar aanleiding van onderzoek onder ruim duizend mensen. Vooral voor jonge gezinnen is de vakantie een bron van stress en zorgen.

Meer informatie

Stijging pensioenleeftijd

20-06-2018

De pensioenleeftijd van werknemers is in 2017 verder gestegen. De gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gingen was 64 jaar en 10 maanden, 5 maanden hoger dan in 2016. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Meer informatie

Verlies op autoverzekering

01-06-2018

Als grote verzekeraars met auto stoppen, zijn ze in één klap behoorlijk winstgevend’ Al jaren staat de automarkt onder druk en mede daardoor worstelen schadeverzekeraars met hun combined ratio. Aan welke knoppen kunnen ze draaien om die onder de 100% te krijgen? Met andere woorden: hoe zorgen ze dat er van elke premie-euro één, twee of liefst nog een paar extra centen bij de winst opgeteld kan worden?

Meer informatie

Het basiscontract

01-06-2018

Iedere werkgever moet beschikken over een eigen overeenkomst met een arbodienst of bedrijfsarts: het basiscontract. In het basiscontract worden werkafspraken gemaakt voor de taken waarvoor de werkgever zich volgens de Arbowet moet laten bijstaan door kerndeskundigen. Het basiscontract is onderdeel van de vernieuwde Arbowet die sinds 1 juli 2017 van kracht is. Voor huidige contracten geldt een overgangsperiode. Werkgevers en arbodienstverleners krijgen tot 1 juli 2018 de tijd om de contracten aan te passen.

Meer informatie

VRKI 2.0

01-06-2018

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) werkt aan een veilig en leefbaar Nederland. Daarvoor bieden zij kennis, instrumenten, voorlichtingsmateriaal en advies op maat gericht op veilig wonen, veilig werken en veilig leven. Het CCV is verantwoordelijk voor het beheer van de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI).

Meer informatie

Uit de schoolbanken

01-06-2018

Er geldt een Wft-diplomaplicht voor alle financieel adviseurs. Hiermee wordt geborgd dat een consument er op kan vertrouwen dat een financieel adviseur beschikt over de kennis om een passend advies te geven. Welk diploma een financieel adviseur nodig heeft, hangt af van de beroepskwalificatie die verplicht is voor de werkzaamheden van de financieel adviseur. Een beroepskwalificatie is opgebouwd uit één of meer Wft-modules.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Archief?

U kunt, geheel vrijblijvend, meteen een afspraak maken voor een kennismaking met een van onze adviseurs over Archief.

Klik hier om contact met ons op te nemen.

© 2018 - Kuijpers & Lievaart Financial Services - Postbus 11589 - 1001 GN Amsterdam - www.kenl.nl - info@kenl.nl - 020-6248895