linkedin phone 020-6248895

Uit de schoolbanken

Uit de schoolbanken

Er geldt een Wft-diplomaplicht voor alle financieel adviseurs. Hiermee wordt geborgd dat een consument er op kan vertrouwen dat een financieel adviseur beschikt over de kennis om een passend advies te geven. Welk diploma een financieel adviseur nodig heeft, hangt af van de beroepskwalificatie die verplicht is voor de werkzaamheden van de financieel adviseur.

WFT modules

Een beroepskwalificatie is opgebouwd uit één of meer Wft-modules.  De beroepskwalificatie(s) moeten door de financieel adviseurs worden onderhouden. Met het behalen van (een) PE-examen(s) toont de financieel adviseur eenmaal per PE-periode  aan dat hij kennis heeft van de ontwikkelingen in zijn markt en dat hij deze ontwikkelingen kan toepassen. Heeft de adviseur voor het einde van een PE-periode het/de  benodigde PE-examen(s) niet behaald, dan mag de adviseur niet meer adviseren, totdat de adviseur weer aangetoond heeft vakbekwaam te zijn.

Financieel adviseurs

De Wft-diplomaplicht geldt voor financieel adviseurs en PE examens vinden iedere drie jaar plaats. Daarnaast geldt zowel voor adviseurs als voor klantmedewerkers de verplichting om “permanent actueel vakbekwaam”te zijn. Klantmedewerkers zijn medewerkers binnen een financiële onderneming die inhoudelijk contact met klanten hebben. De verplichting om permanent actueel vakbekwaam te zijn, is een open norm.

PE-examens

De beroepskwalificatie(s) moeten door de financieel adviseurs worden onderhouden. Met het behalen van (een) PE-examen(s) toont de financieel adviseur eenmaal per PE-periode  aan dat hij kennis heeft van de ontwikkelingen in zijn markt en dat hij deze ontwikkelingen kan toepassen.

Terug

01-06-2018

Wilt u meer weten over Uit de schoolbanken?

U kunt, geheel vrijblijvend, meteen een afspraak maken voor een kennismaking met een van onze adviseurs over Uit de schoolbanken.

Klik hier om contact met ons op te nemen.

© 2018 - Kuijpers & Lievaart Financial Services - Postbus 11589 - 1001 GN Amsterdam - www.kenl.nl - info@kenl.nl - 020-6248895