linkedin phone 020-6248895

Financieel gezond

Financieel gezond

Koningin Máxima heeft 23 mei 2017 de website Financieelgezondewerknemers.nl officieel gelanceerd tijdens de jaarlijkse platformbijeenkomst van Wijzer in geldzaken in Amsterdam. De nieuwe werkgeverswebsite ondersteunt werkgevers met tips en checklists om de ‘financiële gezondheid’van medewerkers zoveel mogelijk te stimuleren. Plotselinge veranderingen in iemands leven zoals echtscheiding, baanverlies van partner, ziekte of overlijden zijn volgens het Platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van de Rijksoverheid, vaak een oorzaak voor geldzorgen.

Financiële huishouding werknemers

Hoewel de financiële huishouding van werknemers privéis, kunnen werkgevers er wel mee te maken krijgen. Uit onderzoek dat is gepubliceerd door Nibud blijkt dat 60% van de werkgevers weleens te maken hebben met financiële problemen bij medewerkers. Wijzer in geldzaken heeft in samenwerking met het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, Nibud, Divosa en de NVVK het initiatief genomen om werkgevers met de website op een laagdrempelige manier te ondersteunen bij de financiële fitheid van hun werknemers.

Financiële fitheid is volgens de initiatiefnemers niet alleen een onderwerp voor werknemers met geldzorgen. Werkgevers zouden ook een belangrijke bron van informatie kunnen zijn bij belangrijke gebeurtenissen met financiële gevolgen, zoals een zwangerschap of pensioen. “Van mensen wordt steeds meer verwacht dat zij ‘het schaap met de vijf poten’zijn; een leven lang werken, leren, zorgen en ook nog genieten. Het op orde hebben van geldzaken is een voorwaarde om in deze snel veranderende samenleving mee te kunnen blijven doen. Bijna 70% van de werkgevers geeft aan behoefte te hebben aan ondersteuning bij het onderwerp financiële fitheid.”

(bron: AM web)

Terug

24-05-2017

Wilt u meer weten over Financieel gezond?

U kunt, geheel vrijblijvend, meteen een afspraak maken voor een kennismaking met een van onze adviseurs over Financieel gezond.

Klik hier om contact met ons op te nemen.

© 2018 - Kuijpers & Lievaart Financial Services - Postbus 11589 - 1001 GN Amsterdam - www.kenl.nl - info@kenl.nl - 020-6248895