linkedin phone 020-6248895

Actieve transparatie

Actieve transparatie

Als het aan PvdA, GroenLinks en de SP ligt, wordt actieve transparantie van de provisie op schadeverzekeringen wettelijk geregeld. De oppositiepartijen dienden hier gisteren een motie voor in bij de behandeling van de Wet implementatie richtlijn verzekeringsdistributie. Minister Hoekstra (Financiën) ontraadde de motie. Hij wil de optie actieve transparantie eerst laten onderzoeken.

Pleidooi in Kamer voor actieve transparantie

De Kamerleden Nijboer (PvdA), Snels (GroenLinks) en Leijten (SP) stellen dat de consument nog niet goed kan vergelijken hoeveel provisie zijn tussenpersoon ontvangt, “terwijl dit wel zijn keuze kan beïnvloeden”. Ze willen daarom dat actieve transparantie bij schadeverzekeringen wordt opgenomen in het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen (Bgfo). Eind vorig jaar kwam de AFM met een soortgelijk pleidooi dat ook werd ondersteund door het Verbond van Verzekeraars.

Terug

03-02-2018

Wilt u meer weten over Actieve transparatie?

U kunt, geheel vrijblijvend, meteen een afspraak maken voor een kennismaking met een van onze adviseurs over Actieve transparatie.

Klik hier om contact met ons op te nemen.

© 2018 - Kuijpers & Lievaart Financial Services - Postbus 11589 - 1001 GN Amsterdam - www.kenl.nl - info@kenl.nl - 020-6248895